LEVHA KAYIT NO: T08528-CBHZ
İnci Sigortaİnci Sigortaİnci Sigorta
Otomatik Katılım

    Hemen Teklif Al
    Kişisel verilerimin Kisisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ve Açık Rıza Formu metinlerinde belirtildiği gibi işlenmesini onaylıyorum.

    OTOMATİK BES SİSTEMİ

    1 Ocak 2017 itibarıyla bireysel emeklilikte Otomatik BES dönemi başladı. Bu yeni uygulama ile artık 45 yaşını doldurmamış kamu ve özel sektör çalışanları, işverenleri tarafından, mevcut bireysel emeklilik sözleşmeleri olmasına bakılmaksızın otomatik olarak sisteme dahil ediliyorlar.İnci Sigorta olarak Kurumsal firmalarımızın Otomatik BES süreçlerini oldukça başarılı bir şekilde yönetiyoruz. Hizmetin çok önemli olduğu otomatik katılımda hem firmaların sağlıklı takip sistemi ,hem de bireysel katılımcının bilgilendirilmesi konusunun ne kadar önemli olduğunu bilerek süreç yönetimi yapıyoruz.

    Firmanız için Otomatik BES talebiniz olması durumunda İncİ sigorta ile iletişime geçerek ,kolay süreç yönetimimizi deneyimleye bilirsiniz.

     

    Otomatik BES’te herhangi bir işveren katkısı bulunmuyor; ancak %25 devlet katkısı bu sistemde de geçerli. Mevcut bireysel emeklilik sisteminde, bir kişinin sözleşme sayısına bakılmaksızın alabileceği en yüksek devlet katkısı tutarı, yıllık asgari brüt ücretin %25’i ile sınırlı. Otomatik BES’te ise yapılan yeni sözleşmenin devlet katkısı limiti, yalnızca bu sözleşme kapsamında değerlendiriliyor. Yani çalışanlar, mevcut bireysel emeklilik sözleşmeleri olsa bile yeni sistemdeki sözleşmelerinden aldıkları devlet katkısı tutarı bundan etkilenmiyor. Böylece, hem Otomatik BES sözleşmesinden hem de mevcut bireysel emeklilik sözleşmelerinden ayrı ayrı devlet katkısı alınıyor ve sistemin devlet katkısı avantajından daha fazla yararlanılıyor.

    Fon işletim gideri kesintisi dışında herhangi bir masraf alınmayan bu sistemde; çalışanlar, 2 aylık başlangıç dönemi içerisinde ödedikleri katkı payının tamamını geri alabilecek şekilde sistemden ayrılma hakkına sahip olurlar. Ancak, başlangıç döneminde sistemden ayrılmayan katılımcılar, hak ediş şartlarına* tabi olmak kaydıyla 1.000 TL’lik başlangıç devlet katkısı alacaklar.

    Otomatik Katılım Sistemi’nin avantajları bunlarla da bitmiyor; 10 yıl ve 56 yaş şartını sağlayarak emeklilik hakkını kullanan ve toplu para almayarak en az 10 yıllık maaş alabileceği gelir sigortası alan çalışana, birikiminin %5’i kadar da ek devlet katkısı ödenecek.

    1

    MÜŞTERİ

    1

    FARKLI ŞİRKET

    1

    ŞUBE

    1

    YILLIK DENEYİM

    Adres

    Adalet Mh. 1586/8 Sk. No:7 Bayraklı – İZMİR

    Telefon

    0 232 425 48 13
    0 232 484 79 93 (FAX)

    E-Posta

    info@incisigorta.com

      Kişisel verilerimin Kisisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ve Açık Rıza Formu metinlerinde belirtildiği gibi işlenmesini onaylıyorum.
      Kişisel verilerimin Açık Rıza Formu metinlerinde belirtildiği gibi işlenmesini onaylıyorum.